Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa
toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu, toteuttamis- ja myyntitehtävissä
palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti
hyödyntää ammattisanastoa ja kulttuurien tuntemusta
toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä hygieniavaatimusten ja vastuullisen toimintatavan mukaisesti.
Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.
Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa
toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä ruoka- ja juomatuotteita
esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.
Tutkinnon suorittanut kokki osaa
toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle asiakasmäärälle.