Elintarvikealan erikoisammattitutkinto (1.8.2018)
Elintarvikealan erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa suunnitella oman vastuualueensa toimintaa yrityksen tavoitteiden mukaisesti sekä vastata yrityksen laadunhallintajärjestelmän noudattamisesta ja omavalvontaohjelman ajantasaisuudesta omalla vastuualueellaan. Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut henkilö osaa johtaa tehdaspalvelua omalla vastuualueellaan sekä vastata vastuualueensa koneiden ja laitteiden huollosta ja käytettävyydestä. Hän osaa selvittää asiakaslähtöisen tuotekehityksen lähtökohdat, suunnitella tuotekehityskokonaisuuden sekä toteuttaa kehitetyn tuotteen tai tuoteparannuksen testaamisen käytännössä. Tutkinnon suorittanut henkilö osaa johtaa oman vastuualueensa toimintaa, perehdyttää henkilöstöä ja hoitaa työsuhteesta sopimisen toimiessaan esimiestyössä elintarvikeyrityksessä. Tutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä tuotannon suunnittelutehtävissä sekä suunnitella ja kehittää tuotantoa omalla vastuualueellaan. Elintarvikealan erikoisammattitutkintoon voidaan sisällyttää valinnaiseksi tutkinnon osaksi tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta.
0180
Elintarvikealan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (80 osaamispistettä) ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta (yhteensä 100 osaamispistettä). Pakollinen tutkinnon osa on toiminnan ohjaaminen elintarvikeyrityksessä. Elintarvikealan erikoisammattitutkintoon voi sisällyttää valinnaiseksi tutkinnon osaksi tutkinnon osan ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta.
080
Pakollinen tutkinnon osa
8080
Toiminnan ohjaaminen elintarvikeyrityksessä
0100
Valinnaiset tutkinnon osat
050
Tehdaspalvelu elintarvikeyrityksessä
050
Tuotekehitys elintarvikeyrityksessä
050
Esimiestyö elintarvikeyrityksessä
050
Tuotannon suunnittelu
050