Turun ammatti-instituutti Menu

Leipomoalan erikoisammattitutkinto

Leipomoalan erikoisammattitutkintoon sisältyy kolme tutkintonimikettä, joita ovat kondiittorimestari, leipomoteollisuuden mestari ja leipurimestari. Kondiittorimestari osaa ideoida, suunnitella ja valmistaa konditoriatuotekokonaisuuden, taitotyön ja konditorian erikoistuotteita. Leipomoteollisuuden mestari osaa ideoida, suunnitella ja valmistaa leipomoteollisuuden tuotekokonaisuuden. Leipurimestari osaa ideoida, suunnitella ja valmistaa leipomotuotekokonaisuuden, taitotyön ja leipomon erikoistuotteita. Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti sekä noudattaa yrityksen omavalvontaohjelmaa.

Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut henkilö osaa johtaa leipomoalan yrityksen liiketoimintaa, vastata henkilöstöstä ja yrityksen hankintaprosessista ja henkilöstön perehdyttämisestä. Lisäksi tutkinnon suorittanut henkilö osaa suunnitella ja johtaa tuotannon kehittämisprojektin tai suunnitella ja toteuttaa leipomoalan tuotekehityskokonaisuuden. Tutkinnon suorittanut henkilö hallitsee tutkinnon osien valinnoista riippuen kansainvälisen leipomoalan kilpailutoiminnan sekä jälkiruokakokonaisuuden ideoinnin, suunnittelun ja toteutuksen.

0180

Leipomoalan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkintoon sisältyy kolme tutkintonimikettä, joita ovat kondiittorimestari, leipomoteollisuuden mestari ja leipurimestari. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (60 osp tai 120 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (60 osp tai 120 osp). Pakolliset ja valinnaiset tutkinnon osat ovat tutkintonimikekohtaisia.

0180

Kondiittorimestari

0120

Pakolliset tutkinnon osat

6060

Konditoriatuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus

6060

Konditorian erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus

060

Valinnaiset tutkinnon osat

Valitaan 60 osp.

060

Leipomoalan esimiestyö

060

Leipomoalan tuotannon kehittäminen

060

Tuotekehitys leipomoalalla

060

Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus

060

Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta

060

Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä

060

Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta

060

Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta

0180

Leipomoteollisuuden mestari

060

Pakollinen tutkinnon osa

6060

Leipomoteollisuuden tuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus

060

Valinnaiset tutkinnon osat 1

Valitaan 60 osp.

060

Leipomoalan esimiestyö

060

Leipomoalan tuotannon kehittäminen

060

Valinnaiset tutkinnon osat 2

Valitaan 60 osp.

060

Tuotekehitys leipomoalalla

060

Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta

060

Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä

060

Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta

060

Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta

0180

Leipurimestari

0120

Pakolliset tutkinnon osat

6060

Leipomotuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus

6060

Leipomon erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus

060

Valinnaiset tutkinnon osat

Valitaan 60 osp.

060

Leipomoalan esimiestyö

060

Leipomoalan tuotannon kehittäminen

060

Tuotekehitys leipomoalalla

060

Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus

060

Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta

060

Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä

060

Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta

060

Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta
Tulostettu TAI-opinnot -palvelusta (https://tai-opinnot.edu.turku.fi) 7.12.2021 10:14