Leipomoalan erikoisammattitutkinto (1.8.2018)
Leipomoalan erikoisammattitutkintoon sisältyy kolme tutkintonimikettä, joita ovat kondiittorimestari, leipomoteollisuuden mestari ja leipurimestari. Kondiittorimestari osaa ideoida, suunnitella ja valmistaa konditoriatuotekokonaisuuden, taitotyön ja konditorian erikoistuotteita. Leipomoteollisuuden mestari osaa ideoida, suunnitella ja valmistaa leipomoteollisuuden tuotekokonaisuuden. Leipurimestari osaa ideoida, suunnitella ja valmistaa leipomotuotekokonaisuuden, taitotyön ja leipomon erikoistuotteita. Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö osaa työskennellä hygieenisesti, turvallisesti ja ergonomisesti sekä noudattaa yrityksen omavalvontaohjelmaa.
Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut henkilö osaa johtaa leipomoalan yrityksen liiketoimintaa, vastata henkilöstöstä ja yrityksen hankintaprosessista ja henkilöstön perehdyttämisestä. Lisäksi tutkinnon suorittanut henkilö osaa suunnitella ja johtaa tuotannon kehittämisprojektin tai suunnitella ja toteuttaa leipomoalan tuotekehityskokonaisuuden. Tutkinnon suorittanut henkilö hallitsee tutkinnon osien valinnoista riippuen kansainvälisen leipomoalan kilpailutoiminnan sekä jälkiruokakokonaisuuden ideoinnin, suunnittelun ja toteutuksen.
0180
Leipomoalan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkintoon sisältyy kolme tutkintonimikettä, joita ovat kondiittorimestari, leipomoteollisuuden mestari ja leipurimestari. Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista (60 osp tai 120 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (60 osp tai 120 osp). Pakolliset ja valinnaiset tutkinnon osat ovat tutkintonimikekohtaisia.
0180
Kondiittorimestari
0120
Pakolliset tutkinnon osat
060
Konditoriatuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus
Konditoriatuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus
060
Konditorian erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus
Konditorian erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus
060
Valinnaiset tutkinnon osat
060
Leipomoalan esimiestyö
Leipomoalan esimiestyö
060
Leipomoalan tuotannon kehittäminen
Leipomoalan tuotannon kehittäminen
060
Tuotekehitys leipomoalalla
Tuotekehitys leipomoalalla
060
Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus
Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus
060
Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta
Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta
060
Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä
060
Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta
060
Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta
0180
Leipomoteollisuuden mestari
060
Pakollinen tutkinnon osa
060
Leipomoteollisuuden tuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus
Leipomoteollisuuden tuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus
060
Valinnaiset tutkinnon osat
060
Leipomoalan esimiestyö
Leipomoalan esimiestyö
060
Leipomoalan tuotannon kehittäminen
Leipomoalan tuotannon kehittäminen
060
Valinnaiset tutkinnon osat
060
Tuotekehitys leipomoalalla
Tuotekehitys leipomoalalla
060
Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta
Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta
060
Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä
060
Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta
060
Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta
0180
Leipurimestari
0120
Pakolliset tutkinnon osat
060
Leipomotuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus
Leipomotuotekokonaisuuden suunnittelu ja valmistus
060
Leipomon erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus
Leipomon erikoistuotteiden suunnittelu ja valmistus
060
Valinnaiset tutkinnon osat
060
Leipomoalan esimiestyö
Leipomoalan esimiestyö
060
Leipomoalan tuotannon kehittäminen
Leipomoalan tuotannon kehittäminen
060
Tuotekehitys leipomoalalla
Tuotekehitys leipomoalalla
060
Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus
Jälkiruokakokonaisuuden suunnittelu ja toteutus
060
Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta
Leipomoalan kansainvälinen kilpailutoiminta
060
Tutkinnon osa tämän tutkinnon toisesta tutkintonimikkeestä
060
Tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta
060