Turun ammatti-instituutti Menu

Media-alan ammattitutkinto | Valokuvauksen osaamisala

Media-alan ammattitutkinnon suorittaneella on ammattitaito toimia media-alan työtehtävissä. Hän tuntee media-alan toimintaympäristön ja hallitsee painoviestinnän, audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan ja valokuvauksen osaamisalan mukaiset tuotantoprosessit. Lisäksi media-alan ammattitutkinnon suorittanut hallitsee myös valitsemansa media-alan erityispiirteet.

Media-alan ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta, yhdestä osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Kaikille pakollinen tutkinnon osa on Media-alan toimintaympäristön tunteminen. Media-alan ammattitutkinnon kolme osaamisalaa ovat: audiovisuaalisen viestinnän osaamisala, painoviestinnän osaamisala ja valokuvauksen osaamisala. Valinnaisena tutkinnon osana voi suorittaa myös toisen osaamisalan pakollisen tutkinnon osan tai tutkinnon osan toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

0150

Media-alan ammattitutkinto (150 osp) muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (15 osp), osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta (55 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (80 osp). Valinnaisena tutkinnon osana voi suorittaa myös toisen osaamisalan pakollisen tutkinnon osan tai tutkinnon osan toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Media-alan tutkinnon osaamisalat ovat: audiovisuaalisen viestinnän osaamisala, painoviestinnän osaamisala ja valokuvauksen osaamisala. Valokuvauksen osaamisalan tutkintonimike on valokuvaaja.

015

Pakollinen tutkinnon osa

1515

Media-alan toimintaympäristön tunteminen

0135

Valokuvauksen osaamisala

055

Pakollinen tutkinnon osa

5555

Valokuvauksen tuotantoprosessien hallitseminen

080

Valinnaiset tutkinnon osat

050

Henkilökuvien toteuttaminen

050

Kuvajournalististen kuvien toteuttaminen

030

Kuvankäsittelyn toteuttaminen

050

Luontokuvien toteuttaminen

050

Mainos- ja tuotekuvien toteuttaminen

030

Valokuvakerronnan suunnittelu ja toteuttaminen

030

Valokuvauksen tekniikka ja digitaalinen työnkulku

050

Valokuvauspalveluiden markkinoinnin ja myynnin toteuttaminen

030

Taidevalokuvien toteuttaminen
Valinnainen tutkinnon osa tutkinnon osaamisalojen pakollisista tai valinnaisista tutkinnon osista
Tutkintoon voi sisällyttää valinnaisena tutkinnon osana tutkinnon osan osaamisalojen pakollisista tai valinnaisista tutkinnon osista

030

Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta
Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti.
Valitse tutkinnonosa toisesta ammatillisesta tutkinnosta
Tulostettu TAI-opinnot -palvelusta (https://tai-opinnot.edu.turku.fi) 7.12.2021 11:58