Turun ammatti-instituutti Menu

Lääkealan perustutkinto, voimassa 31.7.2016 saakka | Lääkealan osaamisala

Lääkealan perustutkinnon suorittanut valmistuu lääketeknikoksi. Lääkealan perustutkinnon suorittanut saa valmiudet työskennellä esimerkiksi lääkehuollon logistisissa sekä toimisto- ja tietotekniikan tehtävissä, reseptinkäsittelyssä ja avustajina lääkkeiden käsittely- ja valmistusprosessissa farmaseuttisessa valvonnassa. Perustutkinnon suorittaneella on valmiudet työskennellä assistenttina kliinisessä tutkimuksessa, lääkkeen valmistuksessa, lääkemarkkinoinnissa ja tiedottamisessa sekä erilaisissa lääkehuollon varastointitehtävissä.

0

Näyttötutkinnot muodostuvat ammatillisista tutkinnon osista.

Lääkealan perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa, apteekkialan osaamisalan (lääketeknikko) ja lääkealanosaamisalan (lääketeknikko).

01000

Ammatilliset tutkinnon osat

01000

Pakolliset tutkinnon osat

Lääkealalla toimiminen
Tietotekniikan hallinta
Logistiikka

01000

Lääkealan osaamisala

Valittava yksi osa
Sairaala-apteekkityö
Lääketeollisuustyö
Lääketukkukauppatyö

01000

Valinnaiset tutkinnon osat

Markkinointi ja somistus
Laatutyö
Tietotekniikan käyttäminen työssä
Lääkkeiden valmistus
Yritystoiminnan suunnittelu
Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta
Tähän perustutkintoon voidaan sisällyttää yksi ammatillinen tutkinnon osa ammatillisista perustutkinnoista, joiden tutkinnon perusteet Opetushallitus on määrännyt. Tutkinnot, joista ammatillinen tutkinnon osa voidaan valita, ovat: Liiketalouden perustutkinto, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Kauneudenhoitoalan perustutkinto, Logistiikan perustutkinto (varastonhoitaja), Laboratorioalan perustutkinto, Prosessiteollisuuden perustutkinto, Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (tutkinnon osa: Hoito ja huolenpito)
Valitse tutkinnonosa toisesta ammatillisesta tutkinnosta
Tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta
Tämän valinnaisen tutkinnon osan laajuudeksi lasketaan 15 osp. Tähän perustutkintoon voidaan sisällyttää yksi ammatillinen tutkinnon osa niistä ammattitutkinnoista tai erikoisammattitutkinnoista, joiden tutkinnon perusteet Opetushallitus on määrännyt. Tutkinnot, joista ammatillinen tutkinnon osa voidaan valita, ovat: Myynnin ammattitutkinto, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto, Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto,Välinehuoltajan ammattitutkinto, Jalkojenhoidon ammattitutkinto, Viestinvälitys- ja logistiikkapalvelujen ammattitutkinto, Sihteerin ammattitutkinto, Yrittäjän ammattitutkinto, Taloushallinnon erikoisammattitutkinto, Tieto- ja viestintätekniikan erikoisammattitutkinto, Kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto, Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto