Turun ammatti-instituutti Menu

Isännöinnin ammattitutkinto (1.1.2018)

Isännöinnin ammattitutkinnon suorittanut osaa hoitaa kiinteistökohteen hallintoa, taloutta sekä teknistä elinkaarta vuosikellon ja asiakkaan tai omistajan kanssa sovitun strategian mukaisesti. Hän hallitsee isännöintikohteen sopimusasiat, asiakirjakäytännöt sekä viranomaisilmoitukset. Tutkinnon suorittanut osaa huolehtia riskienhallinnasta, asiakaspalvelusta ja viestinnästä kehittäen omaa toimintaansa nykyaikaisia työskentelytapoja hyödyntäen.

Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittaja on erikoistunut asunto-osakeyhtiö-, vuokratalo- tai toimitilaisännöintiin. Lisäksi tutkinnon suorittanut on syventänyt osaamistaan asumisneuvonnassa, teknisissä palveluissa, uudiskohteen isännöinnissä tai suunnittelemalla jonkin isännöintityöhön liittyvän kehittämishankkeen

0150

Isännöinnin ammattitutkinto (150 osaamispistettä) sisältää yhden pakollisen tutkinnon osan Isännöinnin toimintaympäristön hallinta (60 osaamispistettä). Lisäksi valitaan kaksi tutkinnon osaa. Yksi tutkinnon osa (60 osaamispistettä) valitaan tutkinnon osista Asunto-osakeyhtiön isännöinti, Toimitilaisännöinti tai Vuokratalon isännöinti. Toinen valinnainen tutkinnon osa (30 osaamispistettä) valitaan tutkinnon osista Asumisneuvonta, Tekniset palvelut isännöinnissä, Uudiskohteen isännöinti tai Isännöintityön kehittämissuunnitelman laatiminen. Lisäksi valinnaisena voi olla tutkinnon osa yrittäjyyden ammattitutkinnosta.

060

Pakollinen tutkinnon osa

6060

Isännöinnin toimintaympäristön hallinta

060

Valinnaiset tutkinnon osat, ryhmä I

060

Vuokratalon isännöinti

030

Valinnaiset tutkinnon osat, ryhmä II

030

Asumisneuvonta

030

Tekniset palvelut isännöinnissä

030

Uudiskohteen isännöinti

030

Tutkinnon osa yrittäjyyden ammattitutkinnosta

Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia yrittäjän tai yrittäjyyden ammattitutkinnosta. Tutkinnon osan tai osien laajuus yhteensä tulee olla vähintään 30 osaamispistettä.