Turun ammatti-instituutti Menu

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto (1.1.2019)

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto (180 osp) on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat teollisuus- ja tuotantoalojen työjohto- tai esimiestehtävissä ja haluavat kehittää osaamistaan. Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto koostuu pakollisesta tutkinnon osasta (80 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osp)

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa johtaa vastuualueensa henkilöstöä, johtaa vastuualueensa tuotantotyötä, toimia organisaation turvallisuus- ja ympäristöalan ohjeiden mukaisesti sekä kehittää esimiestaitojaan.

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon suorittanut hallitsee myös valitsemiensa tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot. Valinnaisten tutkinnon osien osaaminen voi liittyä tuotannon johtamiseen, henkilöstön osaamisen kehittämiseen, tuotannon kunnossapitotyön johtamiseen, projektinhallintaan tuotannollisessa ympäristössä tai tuotannon turvallisuus- ja ympäristöjohtamiseen.

0180

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (80 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (100 osaamispistettä). Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon tutkintonimike on työnjohtaja.

080

Pakolliset tutkinnon osat

8080

Tuotantoalojen esimiehenä toimiminen

0100

Valinnaiset tutkinnon osat

050

Tuotannon johtaminen

050

Henkilöstön osaamisen kehittäminen

050

Tuotannon kunnossapitotyön johtaminen

050

Projektinhallinta tuotannollisessa ympäristössä

050

Tuotannon turvallisuus- ja ympäristöjohtaminen

050

Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkintoon voidaan valita tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 50 osaamispisteen laajuisesti.