Turun ammatti-instituutti Menu

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto | Baarin asiakaspalvelun osaamisala

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon suorittanut osaa

  • esitellä, suositella ja myydä baarin ja ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
  • palvella asiakkaita kielitaitoisesti
  • palvella asiakkaita myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti
  • toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti itsenäisesti ja työryhmässä
  • noudattaa alan lainsäädäntöä sekä työyhteisön ohjeita, määräyksiä ja toimintatapoja
  • arvioida ja kehittää työtään.

Ammattitutkinnossa voi erikoistua baarin tai ravintolan asiakaspalvelutehtäviin.

Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut baarimestari osaa

  • esitellä, suositella ja myydä baarin alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomatuotteita sekä kotimaisia ja kansainvälisiä juomasekoituksia
  • käyttää baarin koneita, laitteita ja perustyövälineitä
  • käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti sekä tietää hinnoittelun periaatteet
  • tehdä inventointiin, varastokirjanpitoon ja varaston kiertoon liittyvät tehtävät.

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa

  • esitellä, suositella, myydä ja tarjoilla ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
  • palvella asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti
  • kertoa asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat
  • palvella erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita
  • käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti
  • käyttää tarkoituksenmukaisia työmenetelmiä, koneita ja laitteita.

0120

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä.

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

  • baarin asiakaspalvelun osaamisala, baarimestari
  • ravintolan asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija.

Tutkinto muodostuu tutkinnon pakollisesta tutkinnon osasta, Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen (40 osaamispistettä), ja osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Baarityössä toimiminen (45 osaamispistettä) tai Ruokaravintolassa toimiminen (45 osaamispistettä), sekä valinnaisista tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

040

Pakollinen tutkinnon osa

4040

Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen

045

Baarin asiakaspalvelun osaamisala

4545

Baarityössä toimiminen

035

Valinnaiset tutkinnon osat

035

Cocktailbaarissa toimiminen

020

Juhlapalvelussa toimiminen

020

Henkilöstöravintolassa toimiminen

035

Kahvilan asiantuntijana toimiminen

035

Olutravintolassa toimiminen

015

Ravintolan tuotteen kehittäminen

020

Tilaustarjoilussa toimiminen

035

Viinibaarissa toimiminen

015

Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Tutkintoon voi sisällyttää yhden ammatillisen tutkinnon osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta. Tutkinnon osan laajuus voi olla tässä kohdassa vähintään 10 ja enintään 15 osaamispistettä.
Valitse tutkinnonosa toisesta ammatillisesta tutkinnosta
Tulostettu TAI-opinnot -palvelusta (https://tai-opinnot.edu.turku.fi) 7.12.2021 11:47