Turun ammatti-instituutti Menu

Yrittäjyyden ammattitutkinto (1.1.2022) | Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala

Opiskelija osaa arvioida omia edellytyksiään toimia yrittäjänä. Hän osaa laatia liiketoimintasuunnitelman ja kehittää yritystoimintaa vastuullisesti. Opiskelija osaa arvioida digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia ja tulevaisuuden kehitysnäkymiä. Opiskelija verkostoituu, käyttää tarkoituksenmukaisesti tieto- ja viestintätekniikkaa sekä asiantuntija-apua. Opiskelijalla on viestintä- ja vuorovaikutusosaamista ja yleistä talouden hallinnan osaamista. Hän kehittää omaa osaamistaan suunnitelmallisesti ja huolehtii työhyvinvoinnistaan. Tutkinnon suorittaneen osaaminen vaihtelee osaamisaloittain sekä valinnaisten tutkinnon osien mukaan.

Yritysneuvonnan osaamisalan suorittaneella on asiakaslähtöistä neuvontaosaamista ja liiketoimintaosaamista. Opiskelija osaa neuvoa yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä asioissa. Hän ottaa neuvonnassa huomioon yritystoiminnan vastuullisuuden. Opiskelija osaa markkinoida yritysneuvontapalveluja, verkostoitua monipuolisesti ja hyödyntää tehtävissään eri alojen asiantuntijoita. Opiskelija kehittää omaa osaamistaan suunnitelmallisesti ja huolehtii työhyvinvoinnistaan. Tutkinnon suorittaneen osaaminen vaihtelee valinnaisten tutkinnon osien mukaan.

Valinnaisten tutkinnon osien osaaminen voi liittyä esimerkiksi myyntiin ja markkinointiin, työn organisointiin ja johtamiseen, tuotteiden tai palvelujen kehittämiseen, talouden hallintaan, tuotannon suunnitteluun ja kehittämiseen, verkkokaupan perustamiseen ja kehittämiseen, yrityskaupan toteuttamiseen tai liiketoiminnan digitalisointiin.

0150

Yrittäjyyden ammattitutkinto (150 osaamispistettä) muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnossa on kolme osaamisalaa:

  • yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen
  • yritystoiminnan kehittäminen
  • yritysneuvonta.

0

Ammatilliset tutkinnon osat

0

Pakolliset tutkinnon osat

3030

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen

0

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisala

0

Pakolliset tutkinnon osat

6060

Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen

0

Valinnaiset tutkinnon osat

060

Työn organisointi ja johtaminen

060

Myynti ja markkinointi

060

Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen

060

Tuotannon suunnittelu ja kehittäminen

060

Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen

060

Yrityskaupan suunnittelu ja toteuttaminen

060

Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen

060

Liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi

060

Yritysneuvonta

060

Projektin suunnittelu ja toteuttaminen
Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Tutkintoon voi valita tutkinnon osan tai osia toisen ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon perusteesta.