Turun ammatti-instituutti Menu

Specialyrkesexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen (1.1.2018)

De som har avlagt specialyrkesexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen kan planera och leda tjänsteproduktion inom ett eget ansvarsområde samt upprätthålla och utveckla kundrelationerna inom sitt ansvarsområde. De kan ansvara för kvaliteten på en tjänst och för utveckling av kvaliteten på en tjänst i ett kundobjekt samt leda lönsamheten i verksamheten inom sitt ansvarsområde. De kan arbeta som chefer inom rengörings- och fastighetsservicebranschen samt förutse personalbehov och rekrytera personal. De kan organisera introduktion av personal samt utveckla sin egen och personalens kompetens.

De som avlägger specialyrkesexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen kan inrikta sin yrkeskompetens på ledning av ekoeffektivitet, på bedömning av en fastighets funktionalitet och driftskondition, ledning av allservice, utveckling av rengörings- och fastighetstjänster eller dimensionering och försäljning av rengörings- och fastighetstjänster.

0180

Specialyrkesexamen inom rengörings- och fastighetsservicebranschen omfattar 180 kompetenspoäng. Examen består av två obligatoriska delar ( 150 kp) och en valbar examensdel ( 30kp).

0150

Obligatoriska examensdelar

Valitaan 150 osp

075

Planering och ledning av rengörings- och fastighetstjänster

075

Ledning av personal och kompetens inom rengörings- och fastighetstjänster

030

Valbara examensdelar

Valbara examensdelar

030

Ledning av ekoeffektivitet

030

Bedömning av en fastighets funktionalitet och driftskondition

030

Ledning av allservice

030

Utveckling av rengörings- och fastighetstjänster

030

Dimensionering och försäljning av rengörings- och fastighetstjänster

030

Tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti.