Turun ammatti-instituutti Menu

Yrkesexamen i fastighetsförvaltning (1.1.2018)

De som har avlagt yrkesexamen i fastighetsförvaltning kan sköta administrationen och ekonomin för ett fastighetsobjekt samt dess tekniska livscykel i enlighet med en årsklocka eller en strategi som avtalats om med kunden eller ägaren. De är insatta i disponentobjektets avtalsfrågor, dokumentrutiner och myndighetsanmälningar. De kan också sköta riskhantering, kundservice och kommunikation och utveckla sin egen verksamhet med hjälp av moderna arbetssätt. Beroende på vilken av de valbara examensdelarna de avlagt är de sakkunniga på fastighetsförvaltning för bostadsaktiebolag, hyreshus eller lokaler. Dessutom har de fördjupat sitt kunnande i boenderådgivning, tekniska tjänster eller fastighetsförvaltning för ett nybygge eller genom att planera ett utvecklingsprojekt som gäller ett disponentarbete.

0150

Yrkesexamen i fastighetsförvaltning (150 kompetenspoäng) innehåller en obligatorisk examensdel Behärskande av verksamhetsmiljön inom fastighetsförvaltning (60 kompetenspoäng). Därutöver väljs två examensdelar. En examensdel (60 kompetenspoäng) väljs av examensdelarna Arbete som disponent för bostadsaktiebolag, Arbete som disponent för lokaler eller Arbete som disponent för hyreshus. Den andra valbara examensdelen (30 kompetenspoäng) väljs av examensdelarna Boenderådgivning, Tekniska tjänster inom fastighetsförvaltning, Arbete som disponent för ett nybygge eller Utarbeta en plan för utveckling av disponentarbete. Dessutom kan en valbar examensdel vara en examensdel från yrkesexamen för företagare.

060

Obligatorisk examensdel

6060

Behärskande av verksamhetsmiljön inom fastighetsförvaltning

060

Valbara examensdelar, grupp I

060

Arbete som disponent för hyreshus

030

Valbara examensdelar, grupp II

030

Boenderådgivning

030

Tekniska tjänster inom fastighetsförvaltning

030

Arbete som disponent för ett nybygge

030

Examensdel från yrkesexamen i företagande

I examen kan det ingå en eller flera delar från yrkesexamen för företagare eller i företagande. Omfattningen på examensdelen eller examensdelarna ska sammanlagt vara minst 30 kompetenspoäng.