Turun ammatti-instituutti Menu

Yrkesexamen inom lantmäteribranschen (1.12.2018)

Den som avlagt examen känner till verksamhetens krav och mål. Hen kan använda tillgängliga dokument och material. Hen använder effektivt de resurser som finns i verksamhetsmiljön. Personen kan arbeta självständigt och i samarbete i uppgifter inom lantmäteribranschen genom att lösa problem, utveckla verksamheten och beakta arbetshelheten. Hen presterar kvalitetsmässiga resultat och beaktar organisationens mål i sin egen verksamhet.

0150

Omfattningen på yrkesexamen inom lantmäteribranschen är 150 kompetenspoäng.Examen består av en obligatorisk examensdel ( 40 kompetenspoäng) och valbara examensdelar ( 110 kompetenspoäng). Av de valbara examensdelarna " Ledning och handledning av arbete inom lantmäteribranschen" och "Kundservice inom lantmäteribranschen" kan endast den ena väljas. Examensbenämningen i yrkesexamen inom lantmäteribranschen är kartläggare (YE)

040

Obligatorisk examensdel

4040

Grundmätning inom lantmäteribranschen

055

Valbara examensdelar

Av examensdelarna "Ledning och handledning av arbete inom lantmäteribranschen" och "Kundservice inom lantmäteribranschen" kan endast den ena väljas-
0-

055

Ledning och handledning av arbete inom lantmäteribranschen

055

Kundservice inom lantmäteribranschen

0110

Valbara examensdelar

55-

055

Krävande mätningsarbeten

055

Geografisk information och datatjänster

055

Planeringsprocessen

055

Fastighetsärenden

055

Examensdel eller examensdelar från en yrkesinriktad grundexamen, en annan yrkesexamen eller specialyrkesexamen