Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen
Den som avlagt grundexamen kan
arbeta i planerings-, genomförande- och försäljningsuppgifter för matlagning eller kundservice inom restaurangbranschen
betjäna finländska och utländska kunder på ett kundorienterat sätt
använda terminologi på främmande språk och kulturkännedom
arbeta försäljnings-, och kundbetjäningsinriktat, kvalitetsmedvetet, lönsamt och resultatinriktat, ansvarsfullt och enligt kraven på hygien och hållbart verksamhetssätt.
I grundexamen kan man specialisera sig på serverings- eller matlagningsuppgifter.
En servitör som avlagt examen kan
arbeta i uppgifter inom kundservice på restauranger med olika affärskoncept eller verksamhetsidéer eller verksamhetsställen inom den offentliga sektorn
ställa i ordning kundutrymmen och lägga fram produkter till försäljning
presentera, sälja och servera mat och dryck.
En kock som avlagt examen kan
utföra arbetsuppgifter inom matlagning på restauranger med olika affärskoncept eller verksamhetsidéer eller verksamhetsställen inom den offentliga sektorn
tillreder välsmakande, näringsrik och hälsosam mat med beaktande av specialkost
lägga fram maten som enskilda portioner eller till stora grupper.