Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen
Den som avlagt grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen kan
arbeta med planerings-, genomförande- och försäljningsuppgifter i tillredning av mat eller kundservice inom restaurangbranschen
betjäna kunder på ett kundorienterat sätt
använda sig av yrkesterminologi och kännedom om kulturer
arbeta med försäljning och kundservice på ett kvalitetsmedvetet, lönsamt och resultatinriktat sätt samt enligt kraven på hygien och på ett hållbart verksamhetssätt.
I grundexamen kan den studerande specialisera sig på uppgifter inom servering eller tillredning av mat. En servitör som avlagt examen kan
arbeta med uppgifter inom kundservice på restauranger med olika affärs- och verksamhetsidéer eller inom den offentliga sektorn
ställa i ordning kundlokaler och lägga fram mat- och dryckesprodukter till försäljning
presentera, sälja och servera mat och dryck.
En kock som avlagt examen kan
arbeta med uppgifter inom tillredning av mat på restauranger med olika affärs- och verksamhetsidéer eller inom den offentliga sektorn
tillreda välsmakande, näringsrik och hälsosam mat med beaktande av specialkost
lägga fram maten som portioner till enskilda kunder eller ett större antal kunder.